Kurdeltakere stilt opp til gruppebilde

Certified Interpretive Guide course (CIG)

Lær nye formidlingsteknikker. Øk kvaliteten på gjestens opplevelser. Få bedre kontakt med dine gjester

Natur- og kulturformidling, eller «Heritage Interpretation» som det heter på engelsk, er en form for historiefortelling som skaper merverdi for opplevelser og produkter. Det er en kreativ tilnærming til vertskap og guiding.

Dette er et meget intensivt og utfordrende  40 timers kurs som blir holdt i to puljer. (3+2 dager) Kurset er for deg som har erfaring med guiding og formidling, og krever en søknad med krav til opptak.

Ved bestått eksamen får man en europeisk sertifisering som Interpretive Guide. Dette er en sertifisering som bekrefter at du har gått utdanningen og oppfylt de kravene til guiding som Interpret Europe har. Du blir synlig på Interpret Europe sine lister over sertifiserte guider, og blir del av et voksende faglig nettverk i Norge, Skandinavia og Europa.

Kurset lærer deg å:

  • Øke din bevissthet for formidling og bedre dine ferdigheter
  • Avslører betydningen av natur- og kulturfenomener  og setter de besøkende i direkte kontakt med disse i ditt nærområde
  • Skape interesse hos gjestene og relatere opplevelsen til deres egen kunnskap, erfaring og verdier

Vi skal :

  • utvikle vår kommunikasjon mot besøkende og kunder
  • gjøre kreative øvelser ute og inne som skaper bevissthet og bygger formidlingsferdigheter
  • få gode eksempel på hvordan god formidling kan kombineres med reiselivsprodukter

Kurset er lagt opp slik at man jobber både teoretisk og praktisk, og avsluttes med en eksamens presentasjon som blir filmet. Det er også en teoretisk eksamen på kurset, og en hjemmeoppgave. Sertifiseringen er basert på bestått eksamen.

Iløpet av kurset blir deltagerne filmet for vurderinger. Filmene blir kun brukt i kursøyemed og bare vist til deltager og kursholdere.

 

 

Vi holder bla. kurs for kommuner, parker, museumer, enkeltpersoner og foretak.

Ønsker du mer informasjon om oss og våre kurs ta kontakt med norgeskoordinator for Interpret Europe, Kristian Bjørnstad kristian@trysilvassdraget.no

Del dette:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email